Inblick i en skolas politiska information. | SD Umeåregionen

Inblick i en skolas politiska information.

 

Sverigedemokraterna var inbjudna till Dragonskolan i Umeå tillsammans med andra politiska partier,                         onsdagen den 18 april. Den 19 april anordnas ”provval” i skolan i anslutning till den politiska onsdagen.

Skolan  inledde dagen med att eleverna i åk. 3 bjöds på teater, se nedan länk.                          http://vasterbottensteatern.se/forestallningar/varfor-ska-vi-ha-demokrati/  Tryck HÄR

Vi är tacksamma till skolledningen att få dela dessa demokratiska dagar tillsamman med skolans elever och personal.

Vi kommer fortsatt att raportera,  ikväll och imorgon kväll , på denna plats samt också på sociala media. Ni kan följa oss på vår facebooksida med rubriken ”Gilla oss på facebook”  den finns en liten bit ner på sidan och längst till vänster om detta inlägg.

SD Umeåregionens Styrelse och medlemmar tackar härmed Tobias Lindgren med bi(stående) kollegor, nämnda härnedan, för ett uppoffrande  arbete i Dragonskolan under onsdagen. Och stort tack till elever och personal som intresserade sig för oss. Och återigen ett tack Isabella Eliasson och Carl Graae  för att ni ställde upp med så kort varsel!

Detta är vad våra företrädare ”gyllene triangeln” själva säger om dagens upplevelser

Aldrig har vi märkt en så bra uppslutning på ett skolbesök i Umeå tidigare. Vi ..  Tobias, Isabella och Carl ..  hade fullt upp med att svara på alla frågor och att prata med alla elever här. Allt informationsmaterial vi hade med, har delats ut. Trötta men grymt taggade efter 4 timmars trevlig samvaro så beger vi oss hemåt. Vi både förstår och känner att vi har gjort vårt yttersta under dagen   … det märks att det är valår nu!

Tobias, Isabella och Carl förklarar också att många frågor handlade om den breddade politik som Sverigedemokraterna har gett uttryck för i tal, skrift och framförallt i debatt. Frågor om ekonomi, samhällsbyggnad, infrastuktur, media, skatter och framförallt skola intresserade eleverna lika mycket som integration, arbetsmarknad, arbetslöshet och trygghet i vardagen.

Mer text och information följer på denna plats idag .

Folkbladet har skrivit en text om Dragonskolans demokratidag också  Länk finns nedan   (du kanske måste vara +kund hos dem för att kunna läsa hela artikeln där)   ..                                                                                                               https://www.folkbladet.nu/plus/2100213/unga-blandar-sig-i-och-vagar-diskutera

Vi får tillsvidare stänga detta inlägg, och konstatera att valresultatet eller ”resultaten ifrån valet” i skolan hitintills varit svårtillgängliga att finna. Ur allmän demokratisk synvinkel förstår vi att ett tekniskt fel,  infunnit sig  .. för det är väl bara valen som är sekretessbelagda inte resultaten ..?

Det var ett tekniskt fel .. som nu är åtgärdat  .. Tack Dragonskolan för det ..

Här är länken till resultaten av valet      http://www.skola.umea.se/skolor/gymnasieskolor/dragonskolan/arkiv/nyhetsarkiv/nyheter/2018-04-20-provval-for-elever-i-arskurs-tre.html

Denna bild nedan  är ett bildcitat från länken ovanför avsedd för de personer som inte har möjlighet att kopiera in  ovan långa länk i sin nätläsare.

”” citat

” slut citat.

Man kan tänka ”tabellen” som nedan  (men tänk inte så):

(Som jag förstår,  så visar ovan procentfördelning av röster på att det antal personer som avlagt var och en sin enda röst på ett enstaka av ovan partier måste bestå av  MINST 1000 fysiska personer eller fler. Om vi antar att gruppen röstande elever är mindre, och istället består av ex. totalt  500 personer så får vi 66,5 Centerpartister och 6,5 Piratpartister och slutligen 4,5 Kristdemokrater.  Halva fysiska personer har ju inte rösträtt.  VSB deltog MINST 1000 elever i valet i skolan.  Antalet röstberättigade visste  jag ju inget om. Min uppskattning var att röstdeltagande varit mycket gott och angagemanget ännu större bland skolans elever.)

Dragonskolans uppgifter citeras här:  ”562 elever var röstberättigade och valdeltagandet var 42 procent. Se hela resultatet från provalet här nedan. Samhällslärargruppen och rektor kontrollräknade rösterna. I september kommer samtliga elever på Dragonskolan att göra ett skolval.”

(Detta ovan betyder att 236,04 stycken elever avgav sin röst. Om vi applicerar dessa 236 st på valresultatet så blir det för Soc. 236*0,42 = 76 st hela elever och  1 st ”sju-tiondelars elev. För Moderaterna blir det 54 st hela elever och 1 st sjuttiofem-hundradelars elev. För Centerpartiets del blir det 31 st hela elever och nästan 1 st fyra-tiondelars elev .. och så fortsätter det alla andra partier ner vad gäller ”hela och delade” elever. Det betyder också att så få som ,  en, två eller tre omfördelade lagda röster, kan förändra vissa delar av partiernas resultatföljd i tabellen ovan.)

Tänk så här istället:

(Vad jag förstår är,  att det med så få antal röster som avgivits, då måste resultatet  spegla antal HELA elever. Det går säkert att omfördela dessa 236+ elever så att det svarar mot en hel elev och en hel avgiven röst var .. det är de osagda avrundade decimalerna som skapar förvirringen med hela och halva elever, därför att de egentliga talen är så små. Istället hade redovisningen av antalet röstande elever i stycketal, givet en klarare och rättvisande bild av röstadet och rösträkningens resultat.)

Så min slutsats blir att här har ”slentrianfelsnisse” varit framme  och det är beklagligt med tanke på allvaret i just detta skolarbete.  Dragonskolans personal  HAR  tagit och TAR ett stort samhällsansvar genom att lägga  energi på ett säkerligen stort och extra tidskrävande arbete, som ett så udda skolarbete som demokratidagarna utgör.)

Tack för ert engagemang ..

Sverigedemokraterna Umeåregionen.

//Admin